Orgoványi Vízinövények

Koi- s tó

Tapasztalataink alapján állíthatom hogy egy dísztó építése után előbb utóbb halak is kerülnek a tóba. mindez teljesen rendben is van így mivel nem sok minden okoz annyi élményt  mint napsütésben kergetőző díszhalak látványa ezek közül is kiemelkedik impozáns méretével mintázatával a koi ponty.
Szoktatással szinte kézből etethető házi kedvenccé válhatnak, ugyanakkor a folyamatos turkálásukkal, növény rágcsálásukkal sok bosszúságot is okozhatnak és teljes szépségük is csak kristálytiszta vízben érvényesül ami elengedhetetlen egészséges fejlődésükhöz .
Pont ezért  speciális kialakítású tavat igényelnek.


A legfontosabb feladat a koik által „termelt” rendkívül sok szerves anyag eltávolítása a tó vizéből.
Az általunk alkalmazott módszer a vízinövényszűrő rendszer kialakítása
a legtermészetesebb alternatívája a költséges és gyakori tisztítást igénylő
szűrőrendszereknek. A kialakításra több lehetőséged van:

Mindhárom esetben a szűrőnövények, tószélnövényenyek, tavirózsák a koiktól elhatárolva növekedhetnek és fejthetik ki víztisztító hatásukat.
A vízinövények ültető közege EM Bio mikroba készítménnyel kezelt riolit tufa és zeolit őrlemény keveréke.
A  szennyezet tóvizet energiatakarékos tószivattyú segítségével áramoltatjuk át a vizinövényszűrőn ami megtisztulva jut vissza a koi-s tóba akár egy csobogó vagy vízesés formájában. A rendszer lehetővé teszi a természetszerű dísztó vagy szabályos medence kialakítását is.


Az építéshez minden segítséget megadunk a tervezéstől az anyagok és vízinövények összeválogatásánál, de ha úgy döntesz hogy nem akarsz bajlódni a kivitelezéssel ezt is megoldjuk: megépítjük álmaid koi-s tavát méghozzá 12 hónap teljes körű garanciával!


A tófóliára 20 év a tószivattyúkra 3 év garancia vonatkozik.
Ha meggyőztünk netán kérdéseid vannak vedd fel velünk a kapcsolatot!


Developed by AyacLab Web Development